logo
phone

Du når oss på

+ 46 (0) 720 - 303 000

schedule

Våra öppettider

Mån - Fre 08:00 - 16:00

Vägen till körkortet

 • south
  note_alt

  Körkortstillstånd

  För att kunna påbörja din utbildning behöver du först ansöka om ett körkortstillstånd från Transportstyrelsen. Körkortstillståndet är ett bevis på att du får övningsköra och göra förarprov. Tillståndet får du om du anses lämplig som förare med hänsyn till dina personliga och medicinska förhållanden. Körkortstillståndet är giltigt i 5 år.

 • south
  drive_eta

  Övningskörning

  Från det att du har fyllt 16 år och har ett giltigt körkortstillstånd får du börja övningsköra. För privat övningskörning ska både eleven och handledaren genomgått en godkänd introduktions/handledarutbildning. Handledaren behöver dessutom ett giltigt handledartillstånd som bevisar att den uppfyller kraven som handledare. Gå kursen hos oss!

 • south
  auto_stories

  Körkortsteori

  Den teoretiska biten av körkortet ska utföras parallellt med övningskörning och praktisk utbildning på körskolan. När du har betalat ett startpaket eller teoriavgiften får du dina böcker och kan börja studera på egen hand. Via Elevcentralen kan du göra dataprov som hjälper dig under teoristudierna.

 • south
  warning

  Riskutbildningar

  Riskutbildningarna är obligatoriska och består av två delar. Del 1, riskettan, är en utbildning om alkohol, droger, trötthet och riskfyllda beteenden och kan med fördel bokas in hos oss tidigt i körkortsutbildningen. Del 2, risktvåan (halkbana), är en praktisk utbildning där du som elev får lära dig om hastighet och säkerhet vid körning under särskilda förhållanden, såsom halka. Risktvåan utförs i slutet av utbildningen. Riskutbildningarna måste vara genomförda och godkända innan kunskapsprov och körprov genomförs.

 • south
  quiz

  Förarprov

  När du som elev har övningskört, studerat körkortsteori och utfört körlektioner är det dags för förarprov hos. Förarprovet är numera inte ett sammanhållet körprov, vilket innebär att kunskapsprovet måste vara godkänt innan körprov får genomföras. Kunskapsprovet är giltigt i 4 månader från provdagen, p g a rådande pandemi är detta tillfälligt förlängt till 6 månader.